HemOm SGFAktuelltFortbildningKunskapsbankSektionerArbetsgrupperLokalavdelningarInternationelltGrundläggningsdagenKontaktSök
Aktuellt
Presentation av bästa examensarbete 2020
Bästa Examensarbete 2020
SGF Föreningsstämma 2021
Corona & föreningsaktiviteter
Grundläggningsdagen
Nytt från högskolan
Äldre information
2020
2019
Minikurser Dagen-innan-GD 2019
SGF Föreningsstämma 2019
Bästa Examensarbete 2018
Årsmötet 2019 i bilder
Rolf Brinks Pris 2019
Sven Hansbos Pris 2019
2018
2017
2016
2015
2014
SGF rapport 2:2017 MER
SGF rapport 1:2014 Riskhantering Engelsk
Foto: Ann Jonasson


Rolf Brinks pris

Rolf Brinks pris delas ut vartannat år till person som har vidgat geoteknikens gränser och gärna vågat göra något annorlunda. Pristagaren skall ha utökat arbetsområdet och ökat marknaden för geotekniker.

Prisnämnden hade följande motivering till att utse årets pristagare.

Gunilla Franzén har genom stort engagemang, intresse, nyfikenhet och stort hjärta slagit an tonen för sin egen och hela geoteknikersveriges utveckling. Redan som student, först på Chalmers i Göteborg och därefter på University of Washington i Seattle, utmärkte sig Gunilla som en stigfinnare som väckte uppmärksamhet mot sin omgivning. Efter återkomsten från USA med en Master of Science in Civil Engineering 1992 påbörjade Gunilla sin forskarutbildning på Chalmers med fokus på jordspikning. Efter disputationen 1998 har Gunilla varit verksam som geotekniker och chef på Scandiaconsult sedermera Ramböll och därefter som geotekniker och ansvarig för Samhällsutbyggnad på Grontmij-Carl Bro. Forsknings intresset tog dock Gunilla vidare till VTI i Linköping som Forskningschef inom Väg- och Banteknik. Sedan några år har dock Gunilla hittat hem till Kungsbacka där hon numer tillsammans med sin livspartner driver GeoVerkstan. Parallellt med sin roll som ledare och geotekniker har Gunilla med fantastisk drivkraft varit ordförande för Svenska Geotekniska Föreningen. Gunilla har härigenom vidareutvecklat SGF och varit Sveriges språkrör mot vår geotekniska omvärld. Gunilla har även tagit sig an moderniseringen av AnläggningsAMA samt företräder delar av arbetet med Nya Eurocode. Sammantaget har Gunilla uppfyllt prisets krav på att vidga geoteknikerns arbetsområde och inflytande.

GRATTIS Gunilla!
Uppdaterat 2019-03-28
Utskriftsvänlig sida
Provided by Webforum